CV

CV met afbeeldingen
CV zonder afbeeldingen
CV English

Overig

Naast zijn werkzaamheden binnen het onderwijs is van Herpen amateurfotograaf (http://www.fcbernheze.nl/index.php?menu=5&lid=13), gespreks- en debatleider, interviewer (podium en tv.), bestuurslid van de Bernhezer KunstKring (www.debkk.nl) en schrijver van diverse boeken, dichtbundels, prentenboeken, cabaret en een roman “Ontfutseling” (2000 Esstede), een boek over liefde en vriendschap, over dood en een gevecht om vrijheid.

1987 Fotopoëzie “De Duivenmelker”
1990 Poëzie “Nachtelijke poëzie in een overvolle badkamer”
1994 Poëzie “Onvervuld verlangen”
1995 Fotopoëzie “Bernheze Verbeeld” met M. Bosch, C. Geenen en W. Roefs
2003 Fotopoëzie “Oog in oog” met M. Bosch, C. Geenen en W. Roefs
2001 Prentenboek “Timo’s wereldwonder”
2002 Prentenboek “Timo’s Tentoonstelling”
2000 Roman “Ontfutseling” Uitgeverij Esstede.
2004 Poëzie “Zeven”
2005 Boek “ErvaringsGericht Onderwijs; van oriëntatie tot implementatie”
2007 Foto/verhaal “Grenzeloos Betrokken” met M. Bosch
2008 Boek “Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen”
2008 English book “Experiential Education”
2008 English book “Sustainable Educating and Development”
2008 Fotoboek “Bernhezer kookboek voor en door mannen” (BKK)
2009 Magazines “Bernhezer Magazines” (BKK)
2009 Foto/spreukenboekje “Welbevinden”
2009 Foto/spreukenboekje “Betrokkenheid”
2009 Foto/spreukenboekje “Verbondenheid”

Ontfutseling

Ontfutseling is een boek over liefde en vriendschap, over dood en een gevecht om vrijheid. ‘Larus legde zijn hand te rusten op het hoofd van Spil. Het was alsof de hand door zijn schedel zakte, zijn ogen sloot, zijn mond vergrendelde, zijn keel streelde en in zijn borst bleef steken. Precies op de plek waar hij al twee keer dat onbestemde gevoel had gehad. Spil was volledig ontspannen. Als universele liefde aan de kosmos te onttrekken was, gebeurde dat nu. Niet meer dan een handoppervlak contact gaf het fijnste gevoel dat hij ooit had gekend. Toen ze minuten later elkaar tegelijk aankeken, ontwaakten ze in een andere wereld. Larus legde zijn hand in die van Spil. Spil wist dat het gewoon hier was, gewoon in een huiskamer op aarde. Maar Larus was voor een gedeelte al niet meer hier. En ergens daartussenin hielden ze elkaar vast.’ (blz 95)

Spil is vier jaar als hij in het bezit komt van een fotorolletje van zijn oom. Nu, drieëntwintig jaar later, stelt het rolletje hem vragen: Eerlijk zijn, ontwikkelen of vernietigen? Zijn oom is piloot en maakt hem gevoelig voor ‘echte vrijheid’. Na de dood van Larus, zijn beste vriend, veranderen de gesprekken. Spil doet een onthutsende ontdekking. Voor het eerst van zijn leven twijfelt hij geen moment…

Ontfutseling is een geëngageerd verhaal, dat leest alsof je het morgen zelf kunt meemaken. De vriendschap, het afscheid, de woede en de afrekening. Emoties die geen lezer onberoerd laat.

Ontfutseling (2000 Esstede) ISBN: 90-75142-36-6